Volkswagen e-Golf Forum

It is currently Sat Feb 24, 2018 8:53 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Sat Jan 20, 2018 11:08 am 
Offline

Joined: Sat Jan 20, 2018 11:00 am
Posts: 1
maybe I need to RTFM, noticed a couple "strange" behaviors and maybe someone know why. I did figure out a work-around

When I start my car, plug in my iPhone for carplay, i try to launch Pandora, and pandora will launch, try to launch, and may stay "launching" or starts playing, but the audio will not be heard. I found if I turn the radio on, or launch audiobooks, go back to pandora, it starts playing, or i can at least then hear the audio.

Also, (maybe should be in a different thread, or i should have searched for it), when i start my car, the fan/72 degrees is always on. I tried to look in the persona for driver 1, and couldn't figure out how to NOT have the fan on; just an irritation.

Any insight, suggestions is REALLY appreciated so TIA.

Steve
northern California


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Sat Jan 20, 2018 7:53 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 20, 2015 7:32 pm
Posts: 749
that wasn't in the manual as far as I know.

It's more of keep trying till you get something working.

_________________
2017 Kia Soul EV+
2016 e-Golf SE

2015 Fiat 500e (Returned)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Tue Jan 23, 2018 5:28 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 2:01 pm
Posts: 1896
There is a fix for the 72F on start up problem.

viewtopic.php?f=12&t=607

_________________
2015 e-Golf SEL


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Sun Feb 04, 2018 10:59 pm 
Offline

Joined: Fri Dec 22, 2017 4:42 pm
Posts: 14
Location: San Jose, CA
I have found that car play doesn't seem to work until the phone has successfully paired via bluetooth.

Sometimes I plug in my phone and there's no audio or the car play controls are really sluggish. I unplug (to use bluetooth audio) and discover that the phone hasn't paired yet. As soon as it does, I plug back into CarPlay and it works fine.

Anyone else seeing this?

_________________
2017 eGolf SEL with Driver Assist


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Sat Feb 10, 2018 10:03 am 
Offline

Joined: Fri Feb 09, 2018 8:20 pm
Posts: 1
Hi, just picked up a 2017 (US) and having the same two issues. AA keeps freezing for me when trying to use play music or VLC but actually works fine with Skype. Sometimes it'll just freeze up the music app, sometimes it'll totally lock up the head unit completely.

I'm having the same thing with the 72F startup but annoying to that thread it just mentioned it for 2015 and 16.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: CarPlay issues and environmental question/issue
PostPosted: Sat Feb 10, 2018 7:14 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 05, 2015 2:01 pm
Posts: 1896
Cgibsong002 wrote:
Hi, just picked up a 2017 (US) and having the same two issues. AA keeps freezing for me when trying to use play music or VLC but actually works fine with Skype. Sometimes it'll just freeze up the music app, sometimes it'll totally lock up the head unit completely.

I'm having the same thing with the 72F startup but annoying to that thread it just mentioned it for 2015 and 16.


Go to the dealership and request what you want... That their default value is unacceptable, it doesn't remember your last setting, and you don't consider that a viable "feature" Or get VCDS and do it yourself, through adaptation.

_________________
2015 e-Golf SEL


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron
© Volkswagen e-Golf Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group